Δημόσιο Wi-Fi για εστιατόρια: Είναι απαραίτητο;

Ίσως θυμάστε τις αρχές της δεκαετίας του 2000: μια εποχή που οι άνθρωποι άρχισαν να γίνονται «κινητοί» και τα κινητά τηλέφωνα άρχισαν να γίνονται πιο προσιτά. Η Nokia και η Motorola κυκλοφόρησαν προϊόντα που θα μπορούσαν πραγματικά να χωρέσουν στην τσέπη σας και η χρήση του Διαδικτύου στο τηλέφωνό σας ήταν εφιάλτης, δεδομένου του κόστους που σχετίζονταν με την πρόσβαση ανά λεπτό.

Καθώς η ιδέα της χρήσης δεδομένων για πρόσβαση στο Διαδίκτυο έγινε ευρύτερα αποδεκτή, το 2G ήταν η πρώτη τεχνολογία που επέτρεψε στους ανθρώπους να ξεκινήσουν πραγματικά την περιήγηση στον Ιστό. Εκείνη την εποχή, και είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, το Διαδίκτυο ήταν ελάχιστα βελτιστοποιημένο για προβολή από κινητά, ο χρόνος φόρτωσης ήταν φρικτός και ήταν εξαιρετικά δύσκολη η πλοήγηση.

Έρχεται το 3G και τα αγαπημένα μας iPhone έγιναν οι μίνι υπολογιστές που γνωρίζουμε σήμερα. Με αυτό ήρθε μια αλλαγή στον τρόπο που εργαζόμαστε. Ξαφνικά, θα μπορούσατε να κάνετε την δουλειά σας από σχεδόν οπουδήποτε. Η εργασία από το σπίτι, αν και βολική, δεν ήταν πάντα η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν δεν είχατε γραφείο ή καθορισμένο χώρο εργασίας.

Ως αποτέλεσμα, όσοι ήθελαν να εργαστούν εξ αποστάσεως, αλλά όχι από το σπίτι, άρχισαν να αναζητούν καφετέριες και τοπικά εστιατόρια όπου μπορούσαν να έχουν δωρεάν Wi-Fi, να απολαύσουν έναν καφέ και ένα σνακ και να κάνουν λίγη δουλειά. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα εστιατόρια που επωφελήθηκαν από αυτό, όπως το Panera Bread ως η πρώτη αλυσίδα που εφάρμοσε το wifi σε όλες τις τοποθεσίες, είχαν ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών.

Οι επιχειρήσεις εστίασης προσφέρουν πλέον ευρέως δωρεάν υπηρεσίες WiFi

Τα οφέλη από την προσφορά δωρεάν Wi-Fi στους πελάτες του εστιατορίου σας είναι τόσο θετικά που γίνεται αδιανόητο να μην το κάνετε. Ίσως θυμάστε ότι το φαγητό στο εστιατόριο είναι μια κοινωνική εμπειρία και όχι απλώς εκπλήρωση της επιθυμίας για φαγητό. Οι άνθρωποι θέλουν μια ισχυρή κοινωνική διασύνδεση ενώ δειπνούν. Ορισμένοι εστιάτορες – ειδικά εκείνοι με περιορισμένη χωρητικότητα θέσεων – ανησυχούν ότι οι ρυθμοί κύκλων ανανέωσης στο τραπέζι θα επιβραδυνθούν ενώ οι άνθρωποι περνούν μεγάλες περιόδους στα τηλέφωνα και τις συσκευές τους. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι αυτοί οι φόβοι είναι αβάσιμοι. Οι άνθρωποι επιλέγουν εστιατόρια που προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας.

Οι πελάτες που μένουν περισσότερο ξοδεύουν περισσότερα χρήματα

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Smallbiztrends.com, μόνο ελάχιστοι πελάτες τριγυρνούν για ώρες στο Διαδίκτυο χωρίς να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στην επιχείρηση. Περίπου το 62% των επιχειρήσεων ανέφεραν ότι οι πελάτες τους έμειναν περισσότερο στο χώρο και το 50% από αυτούς ξόδεψαν περισσότερα χρήματα. Αυτό δεν καλύπτει καν πόσα άτομα δεν θα ερχόταν στο χώρο σας αν δεν προσφέρατε Wi-Fi.

Οι πελάτες μπορούν να δημοσιεύσουν κριτικές και φωτογραφίες αμέσως     

Η διασυνδεδεμένη πλέον 24/7 νέα γενιά μπορεί να στείλει φωτογραφίες του φαγητού σας στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορούν επίσης να δημοσιεύουν κριτικές στο Yelp και σε άλλους ιστότοπους κριτικών τρίτων. Μπορείτε να ενθαρρύνετε αυτή τη συμπεριφορά δίνοντας μια ευκαιρία για ένα δωρεάν γεύμα σε οποιονδήποτε δημοσιεύει μια φωτογραφία με hashtag.

Μπορείτε να μάθετε πολλές λεπτομέρειες για τους πελάτες σας

     Οι πελάτες σας μπορούν να αποκαλύψουν πολλές λεπτομέρειες για τους εαυτούς τους ενώ συνδέονται στο διαδίκτυο. Μπορείτε να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τις κοινωνικές τους συνήθειες για να βελτιώσετε τις σχέσεις, να επιλέξετε αποτελεσματικές πλατφόρμες για διαφήμιση και να εξατομικεύσετε τα μηνύματα μάρκετινγκ. Απλώς ενημερώστε τους πελάτες σας ότι το δίκτυο συλλέγει cookies για την προβολή σχετικών διαφημίσεων.

Αυτά και άλλα πολλά κάνουν πλέον επιτακτική την ύπαρξη δωρεάν Wi-Fi σε όλη τη γκάμα των επιχειρήσεων της εστίασης.

Η παροχή όμως αυτή θα πρέπει να γίνει με επαγγελματικό τρόπο, χρησιμοποιώντας αξιόπιστες συσκευές, ούτως ώστε να παρέχεται αξιόπιστη, γρήγορη και ασφαλής διασύνδεση με το διαδίκτυο τόσο για τους πελάτες αλλά και για την επιχείρηση που χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυο για τις ανάγκες λειτουργίας της.

Για οποιαδήποτε απορία , ερώτηση η οτιδήποτε άλλο σχετικό με το θέμα ,επικοινωνήστε μαζί μας και αν επιθυμείτε εξειδικευμένοι τεχνικοί θα επισκεφτούν το χώρο σας και θα σας προτείνουν την λύση που είναι κατάλληλη για το είδος και το μέγεθος της επιχείρησης σας.

Αφήστε ένα σχόλιο....

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *