Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 επανενεργοποιήθηκε το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ)

Από την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 επανενεργοποιήθηκε το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ). Η πλατφόρμα KYC στον ιστότοπο της ΕΑΤ είναι διαθέσιμη πλέον και για αιτήσεις στο ΤαΜιΔΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό:

Α) Η αύξηση της διάρκειας των δανείων από 5 σε 7 έτη αφορά τόσο στα νέα αιτήματα δανείων, όσο και στα ήδη εκταμιευμένα δάνεια Τελικών Αποδεκτών και μπορεί να υλοποιηθεί κατόπιν σχετικού αιτήματος τροποποίησης των ιδίων προς τη συνεργαζόμενη Τράπεζα.

Β) Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα KYC που είχαν υποβληθεί πριν την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του Ταμείου και για τις οποίες οι Τελικοί Αποδέκτες είχαν λάβει μη δεσμευτική προσφορά για χρηματοδότηση από τις συνεργαζόμενες Τράπεζες, μπορούν να αξιοποιηθούν.

Μπορείτε να ανατρέξετε στο αρχείο «ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ (Q & As)» στον ιστότοπο της ΕΑΤ για περισσότερες πληροφορίες.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω, τα οποία θα πρέπει να ισχύουν και για τα δύο Χρηματοδοτικά Εργαλεία του ΠΑΑ 2014–2022.

  1. Σε κάθε περίπτωση όπου ο Τελικός Αποδέκτης υλοποιεί πρόγραμμα επιχορήγησης (είτε συνδυάζει το ΧΕ με την επιχορήγηση για την κάλυψη εν όλω ή εν μέρει της ίδιας συμμετοχής του προγράμματος επιχορήγησης είτε χρησιμοποιεί το ΧΕ για δαπάνες άλλες από τις δαπάνες επιχορήγησης), θα πρέπει να προσκομίζετε στο τραπεζικό ίδρυμα με τον φυσικό φάκελο ως δικαιολογητικό την απόφαση ένταξης – έγκρισης  – υπαγωγής στο πρόγραμμα επιχορήγησης, είτε η επιχορήγηση προέρχεται από το ΠΑΑ 2014–2022 είτε από άλλο πρόγραμμα.
  1. Επιχορήγηση εκτός ΠΑΑ 2014–2022.

2.α. Την δανειακή σύμβαση του Τελικού Αποδέκτη με το τραπεζικό ίδρυμα που αφορά στο ΧΕ.

2.β. Την απόφαση ένταξης – έγκρισης  – υπαγωγής στο πρόγραμμα επιχορήγησης εκτός ΠΑΑ 2014–2022 (είτε ο Τελικός Αποδέκτης συνδυάζει το ΧΕ με την επιχορήγηση, είτε όχι).

2.γ. Το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) του ΧΕ.

  1. Επιχορήγηση εντός ΠΑΑ 2014–2022.

Κατά την υποβολή του τελικού αιτήματος στον ΕΦΔ για την πληρωμή της επιχορήγησης του ΠΑΑ 2014–2022 (πχ ΔΑΟΠ Περιφερειών, Διεύθυνση Προγραμματισμού και Εφαρμογών του ΥπΑΑΤ, κλπ), θα πρέπει να συνυποβάλλετε μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (ανεξαρτήτως εάν ο τελικός αποδέκτης του ΧΕ συνδυάζει το ΧΕ με την επιχορήγηση για να καλύψει όλη ή μέρος της ίδιας συμμετοχής του στο πρόγραμμα επιχορήγησης), τα παρακάτω δικαιολογητικά:

3.α. Την δανειακή σύμβαση του Τελικού Αποδέκτη με το τραπεζικό ίδρυμα που αφορά στο ΧΕ.

3.β. Το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) του ΧΕ.

Αφήστε ένα σχόλιο....

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *