Social WiFi Hotspot: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

Ένα Social σημείο πρόσβασης WiFi σάς επιτρέπει να μετατρέψετε το δωρεάν WiFi σας σε εργαλείο ανάπτυξης της επιχείρησής σας.

Συλλέγοντας δεδομένα από τους καλεσμένους σας και αυτοματοποιώντας τις περισσότερες εργασίες μάρκετινγκ, θα μπορείτε να αυξήσετε τη δημοτικότητά σας στο διαδίκτυο, να κερδίσετε νέους πελάτες και να αυξήσετε την κερδοφορία της επιχείρησής σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τι είναι ένα Social σημείο πρόσβασης WiFi, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Τι είναι ένα Social WiFi Hotspot

Ένα Social σημείο πρόσβασης WiFi είναι μια καινοτόμος λύση μάρκετινγκ που βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα από πελάτες που συνδέονται στο δωρεάν WiFi τους.

Στη συνέχεια, αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της εμβέλειας και της αποτελεσματικότητας της καμπάνιας μάρκετινγκ μιας επιχείρησης και για την παροχή καλύτερης εμπειρίας στον πελάτη.

Επιπλέον, οι πλατφόρμες μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης WiFi προσφέρουν μια ποικιλία λειτουργιών για την αυτοματοποίηση των πιο δύσκαμπτων εργασιών μάρκετινγκ και διαχείρισης δικτύου.

Μερικές φορές   τα Social σημεία πρόσβασης WiFi  αναφέρονται ως λογισμικό μάρκετινγκ Social WiFi. Ωστόσο, είναι τα ίδιο.

Social WiFi Hotspot για επιχειρήσεις

Όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με το κοινό προσφέρουν δωρεάν WiFi στους πελάτες τους.

Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύονται όλοι τη δύναμη των λύσεων Social σημείων πρόσβασης WiFi για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Αν και μπορεί να είναι λογικό για ένα νοσοκομείο να μην ενδιαφέρεται, οι μικρές επιχειρήσεις έχουν πολλούς λόγους να εφαρμόσουν μια λύση Social σημείου πρόσβασης WiFi για να βελτιώσουν το μάρκετινγκ και να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών.

Εστιατόρια, καφετέριες, γυμναστήρια, λιανοπωλητές, επιχειρήσεις φιλοξενίας και κάθε είδους μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από το μάρκετινγκ  Social WiFi για να αναπτύξουν το πελατολόγιο τους.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να εξερευνήσουμε το πλεονέκτημα ενός κοινωνικού σημείου πρόσβασης WiFi για ένα ξενοδοχείο.

Social WiFi Hotspot για ξενοδοχεία

Πριν από λίγο καιρό, το δωρεάν WiFi ήταν μια ωραία έκπληξη για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Σήμερα, αντί αυτού, αναμένεται μια ομαλή σύνδεση WiFi.

Μια έρευνα από την αλυσίδα ξενοδοχείων τεσσάρων αστέρων στο Ηνωμένο Βασίλειο Amba Hotels ανακάλυψε ότι το 67% των επισκεπτών θεωρεί το δωρεάν Wi-Fi πιο σημαντικό από την τοποθεσία κατά την επιλογή ενός ξενοδοχείου.

Ένα Social σημείο πρόσβασης WiFi για ξενοδοχεία μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς κάνει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να λάβουν κάτι πολύτιμο σε αντάλλαγμα για το δωρεάν WiFi που προσφέρεται.

Τα ξενοδοχεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα Social σημείο πρόσβασης Wi-Fi για να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες τους και να κατανοήσουν με ακρίβεια τον τύπο των πελατών που τους επιλέγουν ως τόπο διαμονής τους.

Επιπλέον, οι ξενοδόχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα Social σημείο πρόσβασης WiFi για να διαχειρίζονται  τη σύνδεση στο διαδίκτυο και να χειρίζονται το εύρος ζώνης του δικτύου.

Όταν πρόκειται για αυστηρές δραστηριότητες μάρκετινγκ, ένας από τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μάρκετινγκ WiFi είναι η αυτοματοποίηση των κριτικών. Στην πραγματικότητα, οι επισκέπτες μπορούν να ωθηθούν να αφήσουν μια κριτική σε ιστότοπους κριτικών, συμβάλλοντας στην αύξηση της δημοτικότητας της επιχείρησης/

Βασικά χαρακτηριστικά ενός Social WiFi Hotspot

Ένα Social σημείο πρόσβασης WiFi προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών για την απλοποίηση της διαχείρισης της παρεχόμενης σύνδεσης WiFi, τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των πελατών και την αυτοματοποίηση των σχετικών εργασιών μάρκετινγκ.

Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός Social σημείου πρόσβασης WiFi.

Social WiFi Hotspot και Διαχείριση Δικτύων

Ένα Social σημείο πρόσβασης WiFi είναι συνδεδεμένο με τη σύνδεση στο διαδίκτυο που παρέχεται από την επιχείρησή σας. Εάν δεν είστε μηχανικός Υπολογιστών, υπάρχει μια ποικιλία διαθέσιμων λειτουργιών που θα σας κάνουν να αγαπήσετε αυτόν τον τύπο λογισμικού διαχείρισης.

Από το λογισμικό διαχείρισης κοινωνικής δικτύωσης WiFi που διαθέτετε, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε το εύρος ζώνης που εκχωρείται σε μία μόνο συσκευή για να διασφαλίσετε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο δεν επιβραδύνεται σε στιγμές αιχμής επισκεψιμότητας στον χώρο σας.

Επιπλέον, οι συχνοί πελάτες – επισκέπτες σας θα έχουν χρόνο για να συνδεθούν στο WiFi κάθε φορά που επιστρέφουν για να επισκεφτούν τον χώρο σας.

Στην πραγματικότητα, εάν κάποιος επισκέπτης το έχει επισκεφτεί στο παρελθόν, το λογισμικό μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να τον θυμάται και να τον καλωσορίζει ξανά για εσάς.

Όταν πρόκειται για τη διαχείριση της σύνδεσής σας WiFi, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός Social σημείου πρόσβασης WiFi σχετίζεται με τους κωδικούς πρόσβασης.

Στην πραγματικότητα, θέλετε να κρατάτε τους καλεσμένους σας ασφαλείς και να είστε σίγουροι ότι μόνο οι καλεσμένοι σας συνδέονται στο WiFi σας.

Κωδικός πρόσβασης Wi-Fi hotspot

Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν βασικό συστατικό της ασφάλειας στον κόσμο της πληροφορίας.

Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας αποκαλυφθεί ή δεν είναι αρκετά ισχυρός, τόσο η επιχείρησή σας όσο και οι καλεσμένοι σας μπορούν να στοχοποιηθούν από χάκερ για να κλέψουν πολύτιμες πληροφορίες.

Ένα Social σημείο πρόσβασης WiFi βοηθά να διατηρείτε το δίκτυό σας ασφαλές αλλάζοντας τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε μέρα, κάνοντας την επίθεση στην επιχείρησή σας και στους επισκέπτες σας δυσκολότερη  για τυχών επίδοξους χάκερ.

Επιπλέον, η εναλλαγή κωδικού πρόσβασης WiFi hotspot εμποδίζει τους εξωτερικούς χρήστες να συνδεθούν καταχρηστικά στο δίκτυό σας.

Επομένως, όλο το εύρος ζώνης WiFi σας θα χρησιμοποιηθεί από τους πραγματικούς επισκέπτες σας, οι οποίοι μπορούν να απολαμβάνουν μια ομαλή ΚΑΙ ασφαλή σύνδεση ενώ βρίσκονται στο χώρο σας.

Social WiFi Hotspot: Branding την εμπειρία του πελάτη

Ένα κοινωνικό σημείο πρόσβασης WiFi σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμπειρία που αποκομίζουν οι πελάτες σας όταν συνδέονται στο WiFi του χώρου σας.

Προσαρμόζοντας τη σελίδα σύνδεσης μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο επαγγελματική παρουσία στους πελάτες σας που να ταιριάζει με το στυλ επικοινωνίας της επιχείρησης σας.

Αντί να δίνετε απλώς έναν κωδικό πρόσβασης και το όνομα του δικτύου, οι πελάτες σας θα οδηγηθούν μέσα από μια σχεδιασμένη σελίδα που θα ενισχύσει την ταυτότητας και την επωνυμία της επιχείρησης  σας.

Επιπλέον, όπως θα διαβάσετε σύντομα, η  πύλη εισόδου σας μπορεί να αξιοποιηθεί για να προωθήσει ειδικές προσφορές, να αναπτύξει τις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να λάβει περισσότερες (θετικές) κριτικές.

Social WiFi Hotspot: Συλλογή δεδομένων πελατών

Μια βασική λειτουργία ενός Social σημείου πρόσβασης WiFi είναι να συλλέγει δεδομένα από τους πελάτες σας προκειμένου να δημιουργήσετε μια σαφή και λειτουργική εικόνα των πελατών  και την εικόνα που έχουν για την επιχείρησή σας.

Αντί να προσφέρετε απλώς WiFi στους πελάτες, μπορείτε να προσφέρετε WiFi συλλέγοντας δεδομένα που στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς μάρκετινγκ.

Όταν συλλέγετε αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να προσφέρετε  μια εμπειρία στον πελάτη σας που να  ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.

Επιπλέον, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους νόμους περί προστασίας δεδομένων.

Στην πραγματικότητα, όλα θα είναι κρυστάλλινα, καθώς οι πελάτες σας θα κληθούν να διαβάσουν και να αποδεχτούν τους όρους και τις προϋποθέσεις σας πριν χρησιμοποιήσουν τη σύνδεσή σας WiFi.

Social WiFi Hotspot: Αυτοματισμός μάρκετινγκ

Μια βασική λειτουργία των Social σημείων πρόσβασης WiFi είναι η αυτοματοποίηση περιττών εργασιών μάρκετινγκ και η ώθηση των πελατών σας να εκτελέσουν ενέργειες που σας ενδιαφέρουν.

Για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα σύνολο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα αποστέλλονται αυτόματα κάθε φορά που ένας πελάτης εκτελεί μια συγκεκριμένη ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καλλιεργήσετε την αφοσίωση και να επαναλάβετε τις επιχειρήσεις

Ενα παράδειγμα?

Ένα email γενεθλίων που προσφέρει ένα δωρεάν ποτό ή έκπτωση 50% στην επόμενη αγορά.

Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε το λογισμικό social WiFi hotspot με εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων, για να απλοποιήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες μάρκετινγκ.

Καλύτερες περιπτώσεις χρήσης Hotspot Social WiFi

Αν και κάθε επιχείρηση είναι μοναδική, τα social WiFi hotspots παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι ενδιαφέροντα για κάθε τύπο επιχείρησης.

Στην πραγματικότητα, είτε είστε κουρέας, είτε ξενοδόχος είτε ιδιοκτήτης καφέ, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε μεγάλο αριθμό ακόλουθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να λάβετε περισσότερες (θετικές) κριτικές και να αυξήσετε τους πιστούς στην επιχείρηση σας πελάτες.

Καθώς οι πελάτες σας θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σας μέσω της αποκλειστικής πύλης σας, μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαδρομή  που να οδηγεί τους καλεσμένους σας να εκτελέσουν συγκεκριμένες ενέργειες.

Οι παρακάτω είναι οι καλύτεροι τρόποι για να ενσωματώσετε το δωρεάν WiFi σας με μια στρατηγική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Social WiFi Hotspot για τη δημιουργία μιας λίστας επαφών

Ένας τυπικός τρόπος χρήσης ενός κοινωνικού σημείου πρόσβασης WiFi είναι να δημιουργήσετε ένα κατάλογο επαφών (email και αριθμούς κινητών τηλεφώνων των πελατών σας).

Η δημιουργία ενός τέτοιου καταλόγου μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη χωρίς λύσεις μάρκετινγκ WiFi, καθώς θα χρειαστεί είτε να  ρωτήσετε στο check out είτε να τις συγκεντρώσετε με μη συμβατικούς τρόπους.

Ωστόσο, με ένα κοινωνικό σημείο πρόσβασης WiFi, μπορείτε να σχεδιάσετε την αποκλειστική πύλη σας να συλλέγει αυτούς τους τύπους πληροφοριών απευθείας από τους καλεσμένους σας με τρόπο χωρίς τριβές.

Μόλις έχετε ένα κατάλογο επαφών, μπορείτε να σκεφτείτε τρόπους για να ενθαρρύνετε την επανάληψη της επισκεψιμότητας στην επιχείρηση σας και να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών σας.

Για παράδειγμα, εάν είστε εστιάτορας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα επαφών για να ξεκινήσετε εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω email για το εστιατόριο σας.

Social σημείο πρόσβασης WiFi για αυτοματοποίηση των κριτικών για την επιχείρησή σας

Εάν υπάρχει ένας μόνο λόγος για να αποκτήσετε το δικό σας Social σημείο πρόσβασης WiFi, αυτός είναι η αυτοματοποίηση των κριτικών.

Οι κριτικές διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για την τοπική επιχείρησή σας, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες και απόψεις σε ιστότοπους κριτικών πριν δοκιμάσουν μια νέα επιχείρηση.

Επομένως, ένας από τους κύριους επιχειρηματικούς σας στόχους θα πρέπει να είναι να λαμβάνετε περισσότερες κριτικές και να αυξάνετε την αξιολόγησή σας σε τοπικούς ιστότοπους κριτικών.

Ωστόσο, αυτή η εργασία δεν μπορεί να εκτελεστεί εύκολα αυτοπροσώπως, καθώς εσείς (ή το προσωπικό σας) μπορεί να ξεχάσετε να το ζητήσετε από τους πελάτες σας γ.

Επιπλέον, το να ζητήσετε μια κριτική μπορεί να αποτύχει όταν οι άνθρωποι αφήνουν κακές ή μέτριες κριτικές.

Ένα λογισμικό μάρκετινγκ Social δικτύωσης WiFi, αντ’ αυτού, σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία λήψης κριτικών χωρίς να κουνήσετε το δάχτυλό σας.

Αφού ρυθμίσετε το Social σημείο πρόσβασης WiFi για την εκτέλεση αυτής της συγκεκριμένης εργασίας, οι πελάτες σας θα κληθούν αυτόματα να καταθέσουν την άποψη τους για την επιχείρησή σας.

Όταν ένας πελάτης είναι ικανοποιημένος και αφήσει μια θετική κριτική, θα αναρτηθεί αμέσως.

Αντίθετα, εάν ένας πελάτης αφήνει μια αρνητική κριτική, θα εμφανιστεί πρώτα σε εσάς, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για την διευκρίνιση της κατάστασης.

Social WiFi Hotspot για να αναπτύξετε τις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μια άλλη τυπική περίπτωση χρήσης των Social σημείων πρόσβασης WiFi είναι να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας στα Social.

Αντί να έχετε ένα αυτοκόλλητο δίπλα στην ταμειακή μηχανή που να λέει “__Ακολουθήστε μας στο Instagram__”, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη της προσαρμοσμένης πύλης σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιτρέψετε στους καλεσμένους σας να συνδεθούν στο δίκτυό σας απευθείας με τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε εκείνο το σημείο, μπορείτε να τους ζητήσετε να επισκεφτούν τη σελίδα σας ή να σας ακολουθήσουν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε την τελευταία σας ανάρτηση στο Instagram ως αποδεικτικό στοιχείο στην πύλη σας για να παροτρύνετε τους χρήστες να ανακαλύψουν τη σελίδα σας και να  σας ακολουθήσουν.

Με ένα κοινωνικό σημείο πρόσβασης WiFi, η οργανική ανάπτυξη των σελίδων σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι πολύ πιο εύκολη από ότι θα ήταν με συμβατικές μεθόδους .

Η υιοθέτηση ενός social hot spot στην επιχείρηση σας είναι μαι έξυπνη κίνηση για να έχει ανταποδοτικότητα η επιχείρηση για την παροχή Δωρεάν ασύρματου ίντερνετ στους πελάτες της.

Αν σας ενδιαφέρει η παραπάνω πρόταση επικοινωνήστε με την εταιρεία, μας προκειμένου να σας εξηγήσουμε τους τρόπους υλοποίησης και να επιλέξουμε μαζί, αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρηση σας.

Αφήστε ένα σχόλιο....

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *