Οι κάμερες ασφαλείας στην σύγχρονη τουριστική βιομηχανία

Οι κάμερες ασφαλείας στην σύγχρονη τουριστική βιομηχανία

Τα ταξίδια ήταν πάντα μια μεγάλη ανθρώπινη δραστηριότητα σε όλες τις περιοχές του κόσμου από την αρχαιότητα, οδηγώντας σε ανταλλαγές  παραδόσεων, εθίμων και τρόπου ζωής. Επιπλέον, άνθρωποι από διαφορετικά μέρη εκτός από το εμπόριο ανταλλάσσουν γνώσεις και τεχνολογίες που θεωρούνται απολύτως επωφελείς για την ανθρωπότητα.

 Ο τουρισμός ως δυναμική και ανταλλακτική διαδικασία, περιλαμβάνει μια άμεση και αμοιβαία επαφή και ανταλλαγή μεταξύ των επισκεπτών, των κατοίκων και των παραγωγών του τουριστικού προϊόντος  

Με ή χωρίς οικονομική κρίση, οι τουριστικές επιχειρήσεις οδηγούν τον οικονομικό κύκλο όλων εκείνων των δραστηριοτήτων πού έχουν σχέση με το κλάδο των υπηρεσιών και της φιλοξενίας, για παράδειγμα, ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εστιατόρια, κατάστημα αναμνηστικών, εκθέσεις και επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, επιχειρήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων, τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επικοινωνίας  

 Η προσέλκυση τουριστών έχει θετικές οικονομικές επιπτώσεις. Επομένως, πέρα από την πολιτιστική διάσταση της τουριστικής βιομηχανίας που φέρνει τα έθνη πιο κοντά το ένα στο άλλο, η οικονομική του πτυχή έχει αποκτήσει τόση δύναμη που όπως μπορούμε να δούμε υπάρχουν ορισμένες χώρες που εξαρτώνται αποκλειστικά ως προς το εισόδημα τους από τον τουρισμό

Η έρευνα του τουριστικού κλάδου δείχνει ότι τα ταξίδια εκθέτουν τους ανθρώπους σε διάφορου βαθμού κινδύνους και δείχνει ότι η επιλογή του προορισμού δεν βασίζεται μόνο στην τιμή και την εικόνα του προορισμού, αλλά και στο αίσθημα της προσωπικής ασφάλειας που αποπνέει ο προορισμός.

Μεταξύ αυτών των κινδύνων, το έγκλημα είναι ένας από τους πολλούς τύπους κινδύνου που μπορεί ως επί το πλείστον να επηρεάζουν τους τουρίστες.

Τα περιστατικά που σχετίζονται με το έγκλημα μπορεί να έχουν τη μορφή: Κλοπή,  ληστεία, βιασμός, δολοφονία, πειρατεία και απαγωγή.

Αυτά τα περιστατικά που σχετίζονται με το έγκλημα μπορεί να συμβούν με διάφορα σενάρια, όπως εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κατοίκους της περιοχής κατά των τουριστών, εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τουρίστες εναντίον κατοίκων της περιοχής, εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τουρίστες εναντίον άλλων τουριστών καθώς επίσης και ενέργειες του οργανωμένου εγκλήματος κατά των τουριστικών επιχειρήσεων.

Εκτός από αυτά βέβαια, μπορεί να υπάρχουν και άλλα είδη. για παράδειγμα, τρομοκρατία, πόλεμοι που κυμαίνονται από πλήρους κλίμακας έως περιορισμένους σε μια δεδομένη περιοχή,  πολιτικές αναταραχές κ.λπ.

Αυτά τα περιστατικά έχουν προκάλεσε σημαντική μείωση της τουριστικής ζήτησης σε διάφορα μέρη του κόσμου.  τέτοια περιστατικά παρέλυσαν ή επηρέασαν σοβαρά την τοπική τουριστική βιομηχανία με αποτέλεσμα τις ακυρώσεις ταξιδιών και την στροφή των κρατήσεων σε  ασφαλέστερους εναλλακτικούς προορισμούς  

Οι έξυπνες κάμερες παρακολούθησης θα μπορούσαν να αποτρέψουν το έγκλημα. Οι μελλοντικές κάμερες παρακολούθησης όχι μόνο θα παρακολουθούν έναν εγκληματία, αλλά θα μπορούν επίσης να εμποδίσουν τον ένοχο να διαπράξει ένα έγκλημα. Κάμερες κλειστού κυκλώματος εξοπλισμένες με ανάλυση εικόνας και  σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν ασυνήθιστη δραστηριότητα, όπως βίαιη συμπεριφορά ή σπάσιμο γυαλιού. Τότε οι έξυπνες κάμερες θα καλούν την αστυνομία για έρευνα  .

Το αυξανόμενο ποσοστό τουριστικής εγκληματικότητας στις τουριστικές περιοχές δεν αφήνει πίσω του μόνο κατεστραμμένες ζωές και περιουσίες τουριστών· επηρεάζει επίσης την εικόνα ασφαλείας των τοποθεσιών. Αυτό έχει άσχημη αρνητική επίδραση και στην εξωθεν εικόνα του συγκεκριμένου κράτους.

2. Σύστημα επιτήρησης τουριστικών εγκαταστάσεων

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι τουριστικοί προορισμοί, οι τουρίστες και οι εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τις τουριστικές επιχειρήσεις ήταν εύκολος στόχος για κάθε είδους εγκληματίες.  Οι τουριστικές περιοχές λοιπόν, φαίνεται να υποφέρουν από δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας, και σε αυτές τις περιοχές οι τουρίστες φαίνεται να πέφτουν θύματα πιο συχνά από ό,τι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής

Οι τουρίστες είναι, συνήθως, η «εύκολη λεία» για τους ακόλουθους λόγους:

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μέσα σε εντελώς άγνωστο περιβάλλον.

Δεν μιλούν τη γλώσσα της χώρας υποδοχής.

Δεν είναι εξοικειωμένοι με έθιμα και συμπεριφορές (και έτσι δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν ύποπτη συμπεριφορά).   

 Αναγνωρίζονται εύκολα

  Οι αστυνομικές αρχές συνήθως κρατούν χαμηλό προφίλ για να μην προκαλούν άσκοπη ανησυχία στους τουρίστες ή ακόμα και  αποφεύγουν  άμεση εμπλοκή τους ακριβώς για τους ίδιους λόγους, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μένουν οι τουρίστες εντελώς απροστάτευτοι.

Εξάλλου, οι τουριστικές τοποθεσίες παρέχουν το τέλειο περιβάλλον για τη διάπραξη εγκλήματος και για ένα λόγο παραπάνω εκεί υπάρχει συνήθως καλή υποδομή μεταφορών (που διευκολύνει τη μετακίνηση των εγκληματιών καθώς και τον εξοπλισμό τους). Και δεδομένου ότι οι προορισμοί είναι πάντα γεμάτοι, οι εγκληματίες μπορούν να κρυφτούν και να δραπετεύσουν εύκολα. Για όλους αυτούς αυτούς τους λόγους, η πρόληψη του εγκλήματος στις τουριστικέ περιοχές είναι ένα αρκετά δύσκολο έργο.

Γ ιατούς τους λόγους αναπτύχτηκαν τα συστήματα EVS, Η έννοια του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφιακής επιτήρησης (EVS) είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να ειδοποιήσει αμέσως  όταν συμβεί κάποιο περιστατικό.

5 λάθη ασφαλείας κατά την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας που πρέπει να προσέχουν τα ξενοδοχεία

Η κλοπή δεδομένων πελατών είναι πρώτη στην λίστα όσον αφορά την ασφάλεια του ξενοδοχείου, αλλά η φυσική προστασίας των επισκεπτών και της περιουσίας σας αξίζει εξίσου μεγάλη προσοχή. πέντε λάθη που κάνουν τα ξενοδοχεία όταν για την προστασία τους χρησιμοποιούν κάμερες που πρέπει να προσέχουν τα ξενοδοχεία

1. Κακή ποιότητα εικόνας

Εάν προκύψει ένα περιστατικό σε ένα ξενοδοχείο και αυτό το κατάλυμα διαθέτει κάμερες, η ποιότητα της εικόνας πρέπει να είναι αρκετά καλή ώστε να διακρίνονται ευκρινώς τα εμπλεκόμενα άτομα, διαφορετικά το υλικό είναι άχρηστο.

“Αν έχετε μια εικόνα με κάτι που μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, αυτό δεν είναι και πολύ καλό”, «Ένα σημαντικό στοιχείο είναι οι συνθήκες φωτισμού. Ο φωτισμός στα ξενοδοχεία εμφανίζει δραματικές αλλαγές. Μερικοί διάδρομοι έχουν ανιχνευτές κίνησης για ώρες εκτός λειτουργίας άλλοι χώροι δεν έχουν καθόλου φωτισμό».

Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να εγκαταστήσετε προσεκτικά τον εξοπλισμό παρακολούθησης, χρησιμοποιώντας στρατηγικές όπως οπίσθιο φωτισμό ή συσκευές με δυνατότητα προσαρμογής σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού

«Ρωτήστε τον εαυτό σας τι θέλετε να δείτε και μετά τι θέλετε να κάνετε με αυτό που μπορείτε να δείτε»,  

2. Κάμερες περιορισμένης αντοχής σε χώρους οπού μπορεί να υποστούν βανδαλισμούς

Ο βανδαλισμός είναι ανεξέλεγκτος στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα όσον αφορά τον εξοπλισμό παρακολούθησης ασφαλείας. «Είναι λίγο άστοχο»,   «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν κρύψουν την κάμερα δεν μπορούμε να τους δούμε, αλλά συνήθως παίρνουμε καθαρές εικόνες των δραστών ενώ ο  βανδαλισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Αν και μπορεί να είναι απλό να αναγνωρίσετε αυτούς που προσπαθούν να ξεκολλήσουν τις κάμερές σας, εάν μια συσκευή είναι πεσμένη κάτω και ένας επισκέπτης γλιστρήσει σε βρεγμένο πλακάκι μετά από μια επίσκεψη του στην πισίνα, τότε το ξενοδοχείο μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Για το λόγο αυτό,  μην αγοράζετε εξοπλισμό κατώτερου επιπέδου ακόμη και εάν φαίνεται ποιοτικός.

3. Παίζοντας το ανακατεύω και ταιριάζω

Οι κάμερες ασφαλείας, όπως και όλος ο φωτογραφικός εξοπλισμός, είναι εξειδικευμένες για να ταιριάζουν σε συγκεκριμένο χώρο. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα από διαφορετικά περιβάλλοντα και καμία κάμερα δεν θα είναι τέλεια σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί με επάρκεια σε όλα. Οι εσωτερικές και εξωτερικές σκάλες, οι χώροι στάθμευσης και τα γκαράζ, τα λόμπι και οι στεγασμένοι εξωτερικοί χώροι απαιτούν διαφορετικό εξοπλισμό και, αν δεν ταιριάζουν σωστά, θα προσπαθήσετε να ξεχωρίσετε τη μια  θαμπή εικόνα από την άλλη.

4. Ξεχνώντας την Ψηφιακή Ασφάλεια

Τα ξενοδοχεία προσπαθούν να τοποθετήσουν ολο τον πληροφριακό εξοπλισμό τους σε ένα δίκτυο και σ αυτό οι εταιρείες πληροφορικής είναι πρόθυμες να τα βοηθήσουν. Οι κάμερες δεν διαφέρουν και οι χάκερ είναι έμπειροι στο να χειρίζονται εξοπλισμό βίντεο, όπως κάμερες φορητών υπολογιστών, καθιστώντας τις συσκευές που λειτουργούν στην ιδιοκτησία σας εργαλείο και στόχο. Απαιτείται υψηλός βαθμός επαγρύπνησης για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι συσκευές είναι πλήρως κλειδωμένες και ότι δεν έχουν πρόσβαση άτομα εκτός αυτών που πρέπει.

5. Μη Έχοντας Σχέδιο

Η εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους δράστες ή να παρέχετε πλάνα από ένα ατύχημα, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα αν οι υπάλληλοι σας δεν είναι εκπαιδευμένοι να ανταποκρίνονται. Οι περισσότερες ξενοδοχειακές εταιρείες έχουν εκπονήσει σχέδια για ακραίες καταστάσεις, καλώντας συχνά τις αρχές το συντομότερο δυνατό, αλλά ακόμη και μικρές μονάδες στις μέρες μας δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι απροετοίμαστες.

«Το κλειδί πίσω από την ισχυρή ασφάλεια είναι να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο και να το εκτελέσουμε γρήγορα χωρίς να περιορίσουμε τις γωνίες

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Όλες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και των ξενοδοχείων θέλουν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για όλους τους επισκέπτες τους. Για να μην ανησυχούν οι επισκέπτες και να φεύγουν με ευχάριστες αναμνήσεις, η ασφάλεια πρέπει να είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα.

Ένα σημαντικό στοιχείο των συστημάτων ασφαλείας στις επιχειρήσεις φιλοξενίας για τη διασφάλιση της προστασίας της ιδιοκτησίας και των ανθρώπων είναι οι κάμερες ασφαλείας των ξενοδοχείων. Όταν εγκαθιστάτε μια κάμερα ασφαλείας σε μοτέλ ή ξενοδοχεία, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα οφέλη από την  χρήση για αυτού του τύπο συστήματος ασφάλειας.

Πώς βελτιώνουν την ασφάλεια τα συστήματα καμερών ασφαλείας ξενοδοχείων;

Για κάθε τύπο περιβάλλοντος φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων μοτέλ, θέρετρων, πανδοχείων ή οποιουδήποτε άλλου καταλύματος επί πληρωμή, τα συστήματα καταγραφής βίντεο ξενοδοχείων αποτελούν σημαντική επένδυση.

Παρέχει στους χειριστές 24/7 εικόνα σε όλη την ιδιοκτησία

Ένας καθοριστικός παράγοντας των συστημάτων ασφαλείας ξενοδοχείων είναι η ανάγκη για λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς οι επισκέπτες έρχονται και φεύγουν συνεχώς. Οι κάμερες ξενοδοχείων είναι στρατηγικά τοποθετημένες στα σημεία πρόσβασης, δίνοντας στους χειριστές σαφή ορατότητα όλων όσων εισέρχονται και εξέρχονται. Και, χάρη στην εξελισσόμενη τεχνολογία, είναι πλέον πιο αποτελεσματικές από ποτέ.

Ενώ τα συστήματα ασφαλείας στα ξενοδοχεία είναι σημαντικά, είναι εξίσου ζωτικής σημασίας οι κάμερες ασφαλείας να είναι διακριτικές, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ακόμα ευπρόσδεκτοι. Ευτυχώς, οι σύγχρονοι προμηθευτές ασφάλειας φιλοξενίας προσφέρουν πλέον πιο διακριτικές λύσεις καμερών ασφαλείας, όπως κάμερες fisheye που τοποθετούνται στο ύψος, για αξιόπιστη ασφάλεια βίντεο του ξενοδοχείου.

Οι χώροι φιλοξενίας και ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε παραβιάσεις τη νύχτα, δεδομένου ότι οι επισκέπτες θα χρειάζονται πρόσβαση στο κατάλυμα όλες τις ώρες. Η εγκατάσταση ενός συστήματος καμερών ασφαλείας   είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους διαχειριστές ξενοδοχείων να παρακολουθούν την ιδιοκτησία, ειδικά με κάμερες που διαθέτουν τεχνολογία προσαρμογής υπέρυθρων για καλύτερη ορατότητα στο σκοτάδι.

Επιπλέον, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, όσοι χειρίζονται ένα σύστημα κάμερας ασφαλείας φιλοξενίας δεν χρειάζεται πλέον να κάθονται σε συγκεκριμένο σταθμό εργασίας για να παρακολουθούν ολόκληρη την ιδιοκτησία. Αντίθετα, χάρη στην εισαγωγή των καμερών ασφαλείας με αποθήκευση στο cloud, οι χειριστές μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση και να βλέπουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο, από απόσταση, από όπου κι αν βρίσκονται. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και την ασφαλή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ο χειριστής μπορεί να αφιερώσει λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας την οθόνη και

Λειτουργεί αποτρεπτικά για την αποτροπή της εισόδου μη εξουσιοδοτημένων επισκεπτών

Η κάμερα ασφαλείας σε ένα κατάλυμα μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για να αποτρέψει τυχόν μη εξουσιοδοτημένους επισκέπτες από την είσοδο στο ξενοδοχείο, το μοτέλ ή το πανδοχείο, καθώς οι περισσότεροι εγκληματίες δεν θέλουν να καταγραφούν σε καμία κάμερα. Ενώ οι χώροι των λόμπι είναι γενικά ανοιχτοί στο κοινό, οι κάμερες ασφαλείας για ένα ξενοδοχείο, μοτέλ, πανδοχείο μπορούν να ενισχύσουν και να υποστηρίξουν το έργο του προσωπικού φυσικής ασφάλειας για την προστασία των περιοχών που περιορίζονται μόνο στους επισκέπτες ή στο προσωπικό.

Προκειμένου οι κάμερες ασφαλείας των καταλυμάτων να αποτρέπουν πιθανούς εγκληματίες, πρέπει να είναι όσο πιο ορατές γίνεται. Συνιστάται η εγκατάσταση μεγαλύτερων καμερών ασφαλείας φιλοξενίας στο εξωτερικό του καταλύματος, καθώς και σήμανση για να ενημερώνουν μη εξουσιοδοτημένα άτομα ότι το κατάλυμα βρίσκεται υπό παρακολούθηση και καταγραφή βίντεο.

Αυξημένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου

Οι χώροι στάθμευσης των ξενοδοχείων αποτελούν συχνά στόχο κλοπών και εγκλημάτων. Το National Insurance Crime Bureau (NICB) αποκάλυψε ότι 932.329 οχήματα στην Αμερική αναφέρθηκε ότι κλάπηκαν το 2021. Με τα οχήματα να αφήνονται συχνά αφύλακτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ του ξενοδοχείου μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή του εγκλήματος και να παρέχουν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου .

Ανάλογα με το μέγεθος και τη δομή του χώρου στάθμευσης του ξενοδοχείου σας, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε διαφορετικούς τύπους καμερών ή συστημάτων ασφαλείας. Οι κάμερες ασφαλείας του χώρου στάθμευσης του ξενοδοχείου Dome μπορούν να παρέχουν ευρύτερη κάλυψη, ενώ οι κάμερες λήψης πινακίδων κυκλοφορίας μπορούν να βοηθήσουν στο να εντοπίσουν οχήματα που εμπλέκονται σε τυχόν περιστατικά.

Επιπλέον, συνιστάται να απαιτείται από τους επισκέπτες έλεγχος εισόδου προκειμένου να σταθμεύσουν, είτε σαρώνοντας μια κάρτα κλειδιού ξενοδοχείου είτε μέσω ενός συστήματος έλεγχου πινακίδων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου να επιβλέπει τη δραστηριότητα στάθμευσης, με αποτέλεσμα την αποτελεσματική λειτουργία του χώρου στάθμευσης και τη βελτίωση της ικανοποίησης των επισκεπτών.

Ανίχνευση ασυνήθιστης δραστηριότητας και κίνησης

Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα είναι μεγάλα ακίνητα και συχνά είναι δύσκολο να επιβλέπεις κάθε περιοχή ταυτόχρονα. Χάρη στις βελτιώσεις στην τεχνολογία AI, οι χρήστες καμερών ασφαλείας ξενοδοχείων μπορούν πλέον να ειδοποιούνται εάν εντοπιστεί οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα. Οι κάμερες ασφαλείας καταλύματος που είναι εξοπλισμένες με ενσωματωμένα αυτόματα στοιχεία ανάλυσης ενισχύουν την ασφάλεια, βελτιώνοντας την ταχύτητα απόκρισης και την ακρίβεια της ομάδας αντιμετώπισης περιστατικών.

Η τεχνολογία AI βοηθά τις ομάδες να γνωρίζουν πού να εστιάσουν την προσοχή τους, καθιστώντας τη λειτουργία του συστήματος καταγραφής βίντεο των ξενοδοχείων πιο αποτελεσματική. Επιπλέον, με προηγμένα συστήματα διαχείρισης βίντεο και απομακρυσμένη λειτουργία, είναι πιο εύκολο να αναζητήσετε συγκεκριμένα περιστατικά και να εντοπίσετε ροές βίντεο ζητώντας την  ευθύνη ή ακόμη και την επιβολή του νόμου.

Προωθήστε ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον

Τα ξενοδοχεία είναι συχνά hotspot για κλοπές, επομένως το να δίνετε στους επισκέπτες μια αίσθηση ότι τα υπάρχοντά τους είναι ασφαλή με τη χρήση επαγγελματικών καμερών ασφαλείας είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία κάθε επιχείρησης φιλοξενίας. Η επαγγελματική εγκατάσταση βιντεοκαμερών ξενοδοχείων μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών, κάτι που με τη σειρά του θα συμβάλει στην ενίσχυση της φήμης του χώρου

Εάν ένα έγκλημα όντως λάβει χώρα σε ξενοδοχείο  ή στη γύρω περιοχή, η παράβαση είναι πιθανό να έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας ξενοδοχείου και αυτό το υλικό παρακολούθησης μπορεί να διαβιβαστεί στην αστυνομία ως αποδεικτικό στοιχείο για επίσημη έρευνα.

Πού πρέπει να εγκατασταθούν οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου;

Με πολλές περιοχές προς παρακολούθηση, η τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας βίντεο στα καταλύματα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης τους νόμους για την χρήση καμερών ασφαλείας ξενοδοχείων πριν εγκαταστήσετε ένα σύστημα στην ιδιοκτησία σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι κάμερες ασφαλείας καταλυμάτων έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν ένα ξενοδοχείο ή παρόμοιες εγκαταστάσεις να διατηρούνται ασφαλείς, ασφαλείς και προστατευμένες – χωρίς να παραβιάζουν το απόρρητο των επισκεπτών.   Οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου θα πρέπει να τοποθετούνται σε κοινόχρηστους χώρους όπως λόμπι και χώρους ανέσεων, αλλά ποτέ δεν πρέπει να τοποθετούνται σε μεμονωμένα δωμάτια, αποδυτήρια ή ιδιωτικούς χώρους επισκεπτών.

Για μέγιστη προστασία και ορατότητα, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε συστήματα  καταγραφής εικόνας  στους ακόλουθους τομείς:

     Λόμπι και είσοδοι

     Χώροι στάθμευσης ξενοδοχείων και γκαράζ

     Ανελκυστήρες και κλιμακοστάσια

     Πισίνες και γυμναστήρια

     Αίθουσες συνεδριάσεων  

     Εστιατόρια και μπαρ ξενοδοχείων

     Χώρους φόρτωσης και είσοδοι υπηρεσίας

Οι περισσότεροι διαχειριστές ξενοδοχείων γνωρίζουν τη σημασία της προστασίας της περιουσίας και των ανθρώπων τους και η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας καταλυμάτων είναι ουσιαστικό στοιχείο για ένα προνοητικό, αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας.

Αφήστε ένα σχόλιο....

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *